София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Емилия Недева: Откъде от ГЕРБ разполагат с подробности по случая с обществените поръчки, щом са следствена тайна?

Адвокатът на Пламен Узунов посочи още, че споразумението е подписано от второто правителство на Борисов
6 сПолитика 3696 Златина Петкова

“Трябва да се прецени дали изобщо има престъпление в случая, за който ни санкционират от ОЛАФ и след това да се разследва конкретно лице. Освен това тук  е важно да се има предвид не просто кога е сключен предварителния договор, а кога е подписано споразумението за него, което се случва при втория кабинет на Бойко Борисов”, заяви пред bTV защитникът на президентския съветник Пламен Узунов - адвокат Емилия Недева.

Недева посочи, че към момента няма достъп до това споразумение и оттук-нататък разследващите трябвало да проследят целия развой на обществените поръчки, които принадлежат на договореното с Европейската комисия.

Защитникът на Пламен Узунов попита и откъде партия ГЕРБ има подробности, свързани с разследването, които не са официално обявени. Тя припомни, че би трябвало в случая да има следствена тайна, която да пречи дори на участниците в досъдебно

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!