София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЕС ЩЕ ДОНЕСЕ 58МЛРД. ПАУНДА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

БРУТНИЯТ ПРОДУКТ НА СТРАНАТА ЩЕ НАРАСНЕ С 2.8% ДО 2030Г.
6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Оставането на Великобритания в ЕС ще донесе на страната ползи от 58 млрд. паунда, както и откриване на 800 хиляди работни места до 2030г., показва доклад на лондондския Център за икономически и бизнес изследвания.

Очакваните ползи за страната ще са продукт на европейските инициативи като създаването на единния дигитален пазар. Това ще доведе до отваряне на финансовите, транспортни и енергийни центрове на Кралството.
Към момента Англия е разделена на два лагера относно това дали да продължи да е част от съюза. В очакване на референдума относно напускането на ЕС политиците в страната яростно застават зад една или друга позиция. Мнозина смятат, че това ще доведе до разцепление между управляващите консерватори. Същевременно премиерът Дейвид Камерън и министърът на финансите Джордж Озбърн се стремят към единство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!