София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Европейският съвет ще санкционира Беларус

Заради случая с Роман Протасевич
51 сПолитика 297

Европейският съвет ще заседава днес и утре за пръв път присъствено от началото на годината. Предвижда се да се обсъдят основно въпроси, свързани с ваксините срещу ковид и отношенията с Русия.

Извънредно в дневния ред снощи бе включена възможността за обсъждане на нови санкции срещу Беларус заради случая с Роман Протасевич.

Предвижда се Европейският съвет да възложи на Европейската комисия и на Европейската служба за външна дейност да изготвят доклад за отношенията с Москва. Ще бъде обсъдена възможността през юни да бъдат удължени действащите санкции срещу Русия. Очаква се Европейският съвет да изрази съпричастност с Чехия и България, където бяха взривени складове с боеприпаси - дело, приписвано на руското военно разузнаване.

На заседанието ще бъде направена оценка на изпълнението на договореностите с Великобритания. Ще бъдат обменени мнения по целите на ЕС за опазване на околната среда.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!