София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Express: Евроскептичното движение Eurexit се разраства в целия съюз

Партиите насърчават свободата на отделните държави да преследват истински суверенитет

Движението Eurexit стартира през януари благодарение на трансграничните евроскептици от Италия, Франция и Испания с помощта на партията Brexit от Великобритания. Движението сега се разраства, като към екипа се присъединяват членове от Чехия, Ирландия и България, както беше съобщено в профила на групата в Twitter в четвъртък.

 Те написаха: „Приветстваме "Ирландската партия на свободата", Движението „Отход“ и партия „България на труда и разума“ в Движението #Eurexit! Нашият манифест вече е достъпен на чешки и български.“

Инициативата срещу Европейския съюз започна, когато лидерът на "Генерация Frexit" Чарлз-Анри Галоа, лидерът на "Italexit" Джанлуиджи Парагоне и бившата евродепутатка от партията "Brexit" Александра Филипс се обединиха зa континентална кампания за напускане на ЕС.

Групата на евроскептиците се надява, че тяхното движение Eurexit може да помогне за започване на дебат за ползите от напускането на Европейския съюз в целия блок.

Говорейки пред Express.co.uk през февруари, г-н Nogues каза: "Тепърва започваме".

Групата на анти-ЕС лидери изготви съвместен манифест, насърчаващ свободата на отделните държави да преследват истински суверенитет, като същевременно остават приятели със страните от ЕС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!