София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Facebook, Google и Microsoft заедно ще борят фалшивите новини за коронавируса

Най-големите световни компании в областта на социалните мрежи се борят с дезинформацията
1 годинаТехнологии 109 Ивана Иванова

Няколко от най-големите световни компании в областта на социалните мрежи обявиха, че работят
заедно в опитите си да се преборят с дезинформацията около коронавирусната пандемия, се посочва в съвместно изявление, публикувано на уебсайта на Faceboоk.

То е подписано от Facebook, Google и нейното дъщерно дружество YouTube, Microsoft и нейното
дъщерно дружество LinkedIn, Reddit и Twitter. 

Facebook създава платформа за борба с фалшивата информация за COVID-19. Социалната мрежа дава специален достъп до платформата си на Световната здравна организация и правителствата по света, за да се включат в битката срещу неверните твърдения, които предизвикват паника и допринасят за разпространение на заразата.

Целта е да се даде приоритет на авторитетно съдържание и да се минимизира разпространението на фалшиво или заблуждаващо такова. Изявлението идва в момент, в който на социалните платформи се ширят всевъзможни новини за фалшиви лечения на коронавирус, фалшиви методи за тестване и още много други подвеждащи твърдения. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!