София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

ФАЛСТАРТ: Отложиха разпоредителното дело срещу Георги Семерджиев

Мъжът може да получи до 30 години затвор

43 сПравосъдие 465 Николай Парашкевов

Разпоредителното заседание по делото „Семерджиев“ се отлага за 12 декември от 14.00 ч.

Причината е постъпила молба от адвоката му, че за 29 ноември е призован по дело във Видин, което е станало преди уведомяването му за това заседание.

Георги Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г., когато той катастрофира с автомобила си на бул. "Черни връх" в София след употреба на наркотици и причини смъртта на две млади жени.

Според обвинителния акт мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък.

Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Заради утежняващите вината обстоятелства, обаче, присъдата може да достигне и до 30 години лишаване от свобода, коментира по-рано в "Денят започва" заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.