София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Фандъкова благодари на Елен Герджиков за съвместната работа

Днес с тайно гласуване общинските съветници избраха Георги Георгиев за нов председател на СОС
45 сПолитика 315 Мирослав Митков

"Благодаря на Елен Герджиков, с когото работим заедно от 2007 г. - първо, в качеството ми на зам.-кмет, а той като общински съветник, в последните девет години като председател на Столичен общински съвет /СОС/ и като част от екипа на успешните кампании за местни избори в София". Това заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова в изказване пред СОС по повод оставката на Елен Герджиков като председател на Съвета, цитирана от пресцентъра на Столичната община /СО/.

Днес с тайно гласуване общинските съветници избраха Георги Георгиев за нов председател на СОС.

"За много от Вас оставката на председателя на съвета е изненада, но истината е, че в последните няколко месеца с Герджиков и ръководството на групата на ГЕРБ-СДС водихме разговори за промяна в работата на групата на ГЕРБ, така че да бъде по-ефективна в работата за града. Това не са лесни разговори, но това е нормалният процес по вземане на решения и носене на отговорност в една демократична политическа партия", посочи Фандъкова.

"И вчера имах разговори с Герджиков и съм убедена, че той ще продължи да бъде активен и да защитава големите каузи, по които работим заедно. Той беше сред основните двигатели на инициативата Европейска столица на спорта, която градът ни успя да спечели и успешно защитава; инициатор при сформирането на столичната програма за финансиране на детско-юношеския спорт с подкрепа на спортните клубове и школи, както и деен участник в борбата ни за възстановяване на Княжевския лифт", отбеляза кметът.

"Заедно с Герджиков успяхме да привлечем и мотивираме много млади, образовани хора, които да се включат в работата както на групата на общинските съветници на ГЕРБ-СДС,
така и в екипа на СО. В моя екип от заместник-кметове в последните две години направих големи промени с желанието да включа млади, енергични хора, професионалисти в своята област. Това са зам.-кметовете по строителство, по екология, по дигитализация и по транспорт", допълни Фандъкова.

По думите ѝ Георги Георгиев е част от младите и активни хора в групата на ГЕРБ-СДС.

Кметът на София поздрави Георгиев с избора му за председател на СОС. "Неговата задача да води заседанията на съвета няма да бъде лесна. Убедена съм в неговия професионализъм и вярвам в желанието му да намира решения на предизвикателствата в управлението на града, пред които се изправяме заедно. Слушах внимателно обсъжданията преди гласуването и личните обиди и квалификации, които бяха разменени", отбеляза още Фандъкова.

Тя съобщи, че на среща в Министерството на транспорта, на която са били с министъра на транспорта, изпъСтоличният кмет пожела на Георгиев да изпълнява задълженията си с достойнство и благородство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!