София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Финансовият министър с първи коментар за бюджет 2022

Бяха обсъдени и мерките по приемане на еврото през 2024 година

„Усилията на министерството и правителството са насочените да поддържат стабилни макроикономическите показатели на страната ни“. Това заяви министърът на финансите Валери Белчев по повод напредъка по изготвянето на проекта за бюджета, цитиран от пресцентъра на финансовото министерство.

Министърът проведе среща с Марио Нава - генерален директор на ГД „Подкрепа на структурните реформи“ на Европейската комисия и неговия екип.

Тема в разговора бяха още напредъкът по изпълнение на мерките и изискванията, заложени в Националния план за въвеждане на еврото в България и Планът за възстановяване и устойчивост, който беше внесен в ЕК в края на миналата седмица. Валери Белчев изрази благодарност за подкрепата и помощта, които Марио Нава и екипът му предложиха за успешно осъществяване на структурни реформи у нас.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!