София 7 °C София 7°C - разкъсана облачност Велико Търново 7 °C Велико Търново 7°C - предимно ясно Пловдив 9 °C Пловдив 9°C - предимно облачно Варна 9 °C Варна 9°C - предимно облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - предимно ясно

Ганчева, АБВ: С помощта на Навални Европейският съд по правата на човека нанесе удар по Русия

Коментар във Фейсбук
12 сПолитика 563 Мирослав Митков

С помощта на Навални Европейският съд по правата на човека нанесе удар върху Русия. Това написа в профила си във Фейсбук зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева.

"Вчера под претекста на правило 39 от Регламента на съда институцията настоя за незабавното освобождаване на т.нар. опозиционер, тъй като животът му е застрашен. В практиката тази норма се ползва изключително рядко и обикновено процедурата отнема няколко години. Без да съм юрист, фактът че въпреки предоставени данни за видео наблюдение, от което се вижда, че няма риск за живота, Европейският съд почти светкавично приема такова решение с предписание за незабавно изпълнение, ме кара да мисля, че решението е поредната ПР акция", пише още младият политик.

Ганчева прави и сравнение със случая "Асанж".

"Дори не е нужно да коментирам къде бяха европейските институции по казуса с Джулиан Асанж – журналист, който представи не филмчета, а реални факти, и за който повече от година след ареста му 120 лекари и психолози предупредиха, че „може да умре вследствие на "ефективни изтезания", пише още тя.

Според нея подобни двойни стандарти и съмнителни решения подковават вярата, че европейските институции работят в името на върховенството на закона, когато на практика не го зачитат и поради геополитически причини се намесват в суверенитета на страни, с които имат политически различия. 

"Правата на човека не трябва да се ползват като параван в новата фаза на Студената война", подчертава Ганчева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!