София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ген. Мутафчийски: Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие (ВИДЕО)

Началникът на ВМА беше един от първите, които се ваксинираха срещу коронавирус
51 сЕвроком 871

Ние се намираме във война, но дойде нашето оръжие. То ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и близки. Имаме необходимост да ги върнем. Това заяви началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски веднага след ваксинацията.

В една болница няма само лекари а и персонал – заяви следа ваксинирането си проф. Мутафчийски. -  Първите 15 човека са наистина знакови лица за ВМА. Проф. Владов бе сред първите. Проф Салтиров. Професор Кацаров.Това са хора, които са на първа линия. Най-сложните операции на пациенти с коронавирус и друго оперативно лечение са извършени от тези хора. Пациентите, освен коронавирус, имат и други заболявания, които не можем да пренебрегнем. Следващите са началници на клиники проф. Ковачев, проф Кьосев, доцент Тагоров. Те са хирурзи, но съвсем успешно управляват клиники, които работят с ковид пациенти. Във ВМА има десет такива клиники.. Това са първи. Ще имаме ваксинирани 20 медицински сестри, които са обявили желание, 17 сантитари и останалото - лекари и транспорт.

Това е първата вълна. Спазваме абсолютно всички инструкции. Има достатъчно информационни табла.

Тове е картончето ми, където е вписана първата ми ваксина. Има място за втората, да се впише. Това е по инструкция и е записано в заповедта на министъра. Втората не може да е по-рано от 21 дни – 17 януари (неделя) ми се пада втората. Това е въпрос на организация. Може да го направим и в неделя и в понеделни. Неделя е един ухубав ден за ваксинация”.