София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Георг Георгиев: Президентът Радев се включи в предизборната кампания за 45-ия парламент

Той показа и разпечатана позицията българския държавен глава
2 мПолитика 1291

Президентът Радев се включи в предизборната кампания за 45-ия парламент. Това коментира зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев по повод коментара на съобщението на личните профили на двама американски сенатори, свързано с корупцията в България.

Длъжностните лица предупреждават, че настоящото състояние на вътрешната политика в България е "сериозно предизвикателство" пред двустранните отношения.

Изявлението беше разпространено в четвъртък и в него сенаторите казват, че искат да видят по-силни отношения между САЩ и България, като споменават сигурността и енергетиката.

То е подписано от председателя на комисията по външна политика в Сената Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш от Айдахо.

Сенатори от САЩ предупредиха за постоянна корупция и политизирано правосъдие в България

"Това е една разпечатка, която направихме на официалната страница на сената. Тук позиция официална не открихме. Това е самото изявление, направено от личен профил. То не ангажира институцията, не ангажира сената", каза още Георгиев.

Той показа и разпечатана позицията българския държавен глава.

"Никъде в официалния поток от информация на американския сенат не се говори за изразените от двамата сенатори становища. Президентът Радев обаче внушава, че сенатът постановява и надолу изброява личната позиция на сенаторите", заяви още Георгиев. Той попита на чия страна е президентът е вдигнал юмрука, дали на БСП, дали на "Отрови се" - "Изправи се. бг", дали на някой друг оопозиционер.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!