София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Георг Георгиев за Радев: Оправдава това нищоправене за 4 години (ВИДЕО)

ГЕРБ коментират датата на парламентарните избори
1 мЕвроком 265

Не виждам разлика между 28 март и 4 април, но по-интересно е чия дата е 4 април и каква разлика прави със седмица по-рано. Това коментира Георг Георгиев.

Преплогам, че Радев не е чел изборния кодекс, нито международни актове. Президентът иска да нарушим съветите на Венецианската комисия и с дорите практики, които идват от съда на правата на човека, посочи Георгиев.

Давам си сметка, че Радев трябваше да оправдае нищо правенето си за 4 години, но това не може да става за сметка на изборното право. Радев не мисли за всички български граждани еднакво. Свикнахме с това да чертае разделителни линии, посочи Георгиев.

Арменският Великден и католическият Великден ще са на 4 април, а това със сигурност ще създаде проблеми у нас и за българите в чужбина. Безсмислена е промяната от 28 март на 4 април, коментира той. 

За гласуването по пощите трябва да има време да се свържат пощенските служби, а 90 на сто от света е в пълен локдаун. А тук говорим за напълно самоцелни предложения на Радев за промяна в изборното законодателство. За съжаление, президентът, търсейки индулгенция за своето безсмислие, се опитва да създаде хаос и да насади чувството у хората да не гласуват и хората да бъдат разочаровани, коментира оше Георгиев.