София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

ГЕРБ пак повдигат пакета „Мобилност“ в Европарламента

Андрей Новаков подкрепи транспортния министър по темата

ГЕРБ пак повдигат пакета „Мобилност“ в Европарламента

Андрей Новаков подкрепи транспортния министър по темата

12 месецаИкономика 5 Боряна Райчева


Пакет „Мобилност“ щял да бъде първата национална задача, около която да се обединят новоизбраните евродепутати. Това твърди евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по повод срещата за Пакета „Мобилност“, която министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков проведе с превозвачите и българските евродепутати.

Въпреки че е много спорна реакцията на България заради лошите условия на българските шофьори, според ГЕРБ преразглеждането щяло да даде „възможност за постигане на по-балансиран компромис“. „Това би създало и нови шансове за нас да договорим по-добри условия от тези, които имаме в момента“, твърди той.

"Оказа се, че сме били прави да искаме пакетът "Мобилност" да остане за разглеждане в новия европейски парламент, сега ще има нови възможности, от които да се възползваме", коментира евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

„И през цялото време се оказва, че сме били прави да искаме отлагане за следващия мандат, защото сега имаме 50% нови евродепутати, потенциално нов председател на Комисията по транспорт, нов комисар по транспорт, нови вносители, нови преговарящи, което би създало нови възможности за нас да си договорим по-добри условия спрямо тези, които са ни дали българските превозвачи, да приложим нашите искания“.

Щяло да е добре, ако успеем да рестартираме процедурата по разглеждането на Пакет „Мобилност“, смята евродепутатът.

Андрей Новаков допълни, че в момента българските превозвачи работят по старите правила. „Основание да се поиска ново разглеждане дават и прецедентите в законодателните процедури при приемането на спорния пакет на първо четене“, каза още той.