София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Говорителят на Спешна помощ: Категорично отричам, че д-р Юлиан Стамов е починал от рак

Катя Сунгарска представя информация за починалия от COVID-19 лекар
9 мОбщество 35608

За малко повече от 7 дни се е развил коронавируса. Няколко дни той лежа вкъщи, стигна се до там, че линейка трябваше да го докара до болницата, в сряда го интубираха и за съжаление в петък сутринта той си отиде. Това каза говорителят на спешна помощ Катя Сунгарска в ефира на БНТ.

"Понеже вчера излезе поредната гавра срещу починалия медик. Тази гавра беше написана фалшиво от името на неговото семейство, че медикът е починал от рак и то съвсем очаквано. Категорично искам да заявя, че това е най-гнусната "новина", която може да се направи. Не мога да си обясня защо когато се загуби лекар излизат такива неща. Първоначално за д-р Нели Пандова, а сега и за д-р Юлиян Стамов. Вчера разговарях с брат му и той каза, че нито е писал, нито ще пише подобни неща", каза още тя.

"Около седмица преди да развие симптоматиката, починалият 49-годишен лекар от столичната
спешна помощ е возил пациент в много тежко състояние и се е наложило да извърши пълен обем
реанимационни действия, но той не е правил обдишване уста в уста", заяви говорителят на
Спешната помощ.

Тя разказа, че д-р Стамов е бил физически здрав и е спортувал редовно, а неговите колеги от Спешна помощ са шокирани от загубата му.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!