София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

„Групово скубане на трева!“ край летните сараи на Ахмед Доган в Росенец

Според организаторите на нестандартната акция плажът е изкуствено затревен
5 сОбщество 747 Златина Петкова

Нестандартна акция ще се проведе днес от 11:00 часа край летните сараи на Ахмед Доган в Росенец. Тя е под надслов „Групово скубане на трева!“ 

Според организаторите през последните дни на плажа в Росенец се е появила трева, която е обхванала цялата пясъчна ивица. Те смятат, че пясъкът е изкуствено затревен с райграс, а целта е земята по крайбрежието да бъде определена като земеделска, а не като плаж. Това автоматично ще ограничи достъпът до нея.

Припомняме, че след протестите през лятото Министерството на туризма възложи на Агенцията по геодезия, картография и кадастър да изготви специализирана карта на плаж Росенец. Картата е готова, но ивицата още не е вписана като плаж в кадастъра. 

Решението за това се оспорва от фирма, претендираща за собственост върху постройка на пясъка, която е обявена за събаряне. В мотивите към жалбата, представителят на фирмата – архитект Калин Тихолов посочва, че теренът не е пясък, а самозалесила се територия, обрасла с дървета и храсти.    

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!