София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Илия Златанов: В прокуратурата имат механизъм за създаване на фалшиви документи

Втора част на разследването на Антикорупционния фонд
пропускане

Илия Златанов: В прокуратурата имат механизъм за създаване на фалшиви документи

Втора част на разследването на Антикорупционния фонд

9 чОбщество 1657 Златина Петкова


“В прокуратурата имат механизъм за създаване на фалшиви документи” твърди във втората част на разследването на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета” потърпевшият Илия Златанов.

В интервюто си Златанов разказва как в специализираното държавно обвинение са създали документ, според който той е получил притежаваното от него злато от австрийски дилъри. Нещо, което Златанов категорично отрича да е така, като според него това ясно показва, че обвинението фабрикува подобни кинжа.

Във втората част на разследването отношение по казуса взема и синът на Илия Златанов - Явор. В писмен отговор до Антикорупционния фонд Явор Златанов твърди, че въпросното злато е лично негово, като го притежава по наследство и има за това документи, които обаче не предоставя за целите на журналистическото разследване.

Илия Златанов коментира във второто си интервю пред неправителствената организация, че Специализираната прокуратура е по-скоро специализирана престъпна група, като според него тя прилага тези механизми за ограбване не само към него, но и към други хора.

“Защото, ако наистина тези фактури са фалшиви и този метал е купен на черно, то той трябва да остане в полза на бюджета”, обясни бизнесменът.

Във втората част на разследването на Антикорупционния фонд отново се сочат имената на Петър Петров, известен като Петьо Еврото, съпругата му Любена, на която се предполага, че е прехвърлен бизнесът на Илия Златанов, както и на редица други лица.