София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Илияна Йотова: За съжаление 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен

"Свободата я имаме, но не и вътрешната" смята вицепрезидентът
26 сОбщество 264 Мирослав Митков

За съжаление 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен, свободата я имаме, но не и вътрешната. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти след като поднесе цветя пред паметника на Васил Левски в София по повод 148-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, предаде Агенция „Фокус“.

„Много думи са излишни на този ден. Аз съм от хората, които не само на този ден, а винаги, когато преминавам край този паметник се вглеждам в тези очи. Според мен това трябва да го прави всеки българин. Така трябва да възпитаваме и децата си. Всеки да се съизмерва с този образ и с онова, което ни остави като завет", каза Йотова.

„За съжаление 148 години по-късно заветът на Левски не е изпълнен. Свободата я имаме, но става въпрос за вътрешната ни свобода. До колко сме силни, до колко народното дело е преди всичко, както той ни завещал. До колко сме допуснали достойни българи да ни управляват,така че да бъдем равни с европейските народи. Имаме много още какво да желаем в тази посока и още много да работим. Сега всеки от нас трябва да направи тази равносметка. Живеем в едно време, което много зависи на къде и как е тръгне България", подчерта Йотова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!