София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Илхан Андай: Явно вече не е лошият Пеевски, след като и Кирил Петков и компания го възприемат

Според журналиста Пеевски е по-близо до един пост от рода на вицепремиер, отколкото на председател на ДПС

16 сПолитика 491 Иванина Игнатова

"Изглежда като втория след Доган, нали? Реализира успешните си инициативи. Излиза с анонси сутрин, съставя дневния ред на правителството. Явно вече не е лошият Пеевски, след като и Кирил Петков и компания го възприемат, нищо че декларират - не сме в коалиция с тях. Да си зададем въпроса - протест срещу Пеевски или срещу Кирил Петков би събрал повече хора пред парламента в момента? Може да се каже, че сатанизираният Пеевски създава повече добри неща за държавата от някога фаворизирания бивш министър-председател." Това мнение изрази пред БНР журналистът Илхан Андай.

"Явно е направен много сериозен анализ и новият Пеевски е най-удачният вариант за влизане на ДПС във властта. Пеевски се оказва нещо като механик на тази сглобка и го прави много добре. Това се отчита като дивиденти – и от началника му Доган, и от партньорите, и особено от Бойко Борисов", коментира още той.

В този момент Пеевски е по-близо до един пост от рода на вицепремиер, отколкото на председател на ДПС, отбеляза журналистът. Според него за бъдещи наследници на Ахмед Доган могат да се спрягат Илхан Кючюк и Филиз Хюсменова.

Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партията, която е на власт в държавата. Това може да се постигне. Трябва да се вземат поуките от безвремието, в което беше Кърджали заради конфликта ГЕРБ – ДПС, заяви Илхан Андай.

По думите му сега "ДПС работи с ПП, ДБ и ГЕРБ, но по линия на ДНСК в момента се санкционират общини на ДПС. Някои в ПП много добре работят с Делян Пеевски, но има звена, където санкциониращият модел е в сила".

"Отива си не само Хасан Азис. Отиват си и други многомандатници. Има и немалък списък на одобрени за последно. Това, че Хасан Азис повече няма да е кмет на бастиона е и заради многото му мандати, и заради негови грешки. През годините не създаде "новия Хасан", следващия кмет, а това е задължително за всеки след втория му мандат", отбеляза Андай относно новината, че Хасан Азис няма да се бори за шести мандат в Кърджали.