София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Илхан Кючюк, ДПС: Христо Иванов не може да бъде носител на всемогъща компетентност

Коментар на евродепутата относно събитията в страната

Илхан Кючюк, ДПС: Христо Иванов не може да бъде носител на всемогъща компетентност

Коментар на евродепутата относно събитията в страната

6 мЕвроком 2407


Чудя се кой подкрепя Христо Иванов и не можах да разбера от 6 години, откакто съм в европарламента. Те са демократи, на моменти са изразявали и либерални интереси. Говоря от собствено име - търсили са подкрепа и от Зелените. Не мога да отговоря като какъв се определя той. Това каза евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в ефира на Нова.

"Нека да разделим протестиращите на няколко вида - едните бяха много агресивни, чупиха части от автобуси, демонтираха номера на автобусите. Другите протестиращи имаха своите опорни точки и техните искания не бяха срещу Ахмед Доган, а срещу политическата система. Казахме им, че тук не е мястото", допълни евродепутатът.

"От самото начало сред всички политически сили сме казали, че това правителство няма да го подкрепим. От последните години властта не можа да направи една значима реформа, не стоим добре в Европейския съюз", каза още Кючюк.

"Едно нападение срещу д-р Доган е нападение срещу цялото ДПС. Една голяма част от симпатизантите и членовете на партията ни имат личен допир до него. Давал ни е различни идеи, харесваме как се развива и Европейския съюз. Той ни е слушал с внимание. Ние не организираме хора с партийно-пропагандни цели в парк "Росенец", допълни той.

"Апелът ми към политиците е да не се намесват в решенията на специализираните органи в държавата. Всички се притесняваме за сигурността за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Щом като компетентните органи са казали, че има нужда - значи има нужда. Христо Иванов не може да бъде носител на всемогъща компетентност", коментира евродепутатът.