София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

”ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” ИЗБИ 150 ЖЕНИ В ИРАК

Сред жените е имало бременни и непълнолетни
пропускане

”ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА” ИЗБИ 150 ЖЕНИ В ИРАК

Сред жените е имало бременни и непълнолетни

5 годиниКрими 42 Боряна Райчева


 

Екстремисти от групировката "Ислямска държава" са убили 150 жени в западната част на Ирак, съобщи иракското Министерство за правата на човека, цитирано от ТАСС. Трагедията се разиграла в град Фалуджа, на около 60 километра от столицата Багдад. Един от лидерите на групировката наредил убийството, защото жените отказали да влязат в интимна връзка с ислямистките бойци.
Сред жените е имало бременни и непълнолетни, съобщава още Министерството като уточнява, че джихадистите са превърнали една от градските джамии в затвор, където са затворени стотици хора, опитали се да се противопоставят на терористите.
Иракският министър за правата на човека Мохамед ал Баяти отбеляза, че е предприел всички мерки, за да регистрира всички престъпления и нарушения на правата на човека, извършвани от "Ислямска държава".
Преди няколко дни американският президент Барак Обама също се изказа остро за терористичната организация като заяви, че ислямистите ще бъдат преследвани до пълно унищожение.
Припомняме, че вчера шест талибани атакуваха училище в пакистанския град Пешавар и убиха над 130 души, от които повечето деца. Военните успяха да ликвидират нападателите. Цялата операция продължи близо 7 часа и е беше затруднена от експлозивите, заложени в училището от талибаните. Повечето от убитите ученици са на възраст между 10 и 20 години.