София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Иван Тренев: Ботев е най-великият журналист на всички времена

Коментар на историка Иван Тренев
6 сОбщество 260 Златина Петкова

“Христо Ботев е най-великият журналист на всички времена”, заяви в предаването “Делници” историкът Иван Тренев, представяйки в студиото новия си  документален филм, посветен на Христо Ботев.

Тренев обясни още, че Ботев е владеел няколко езика и се е самообразовал. Историкът с гневен тон обясни, че се възмушама от начина, по който режисьорът Максим Генчев бил показал живота на Васил Левски, а сега искал да опрости образа на Христо Ботев.

Гостът беше категоричен, че принизяването на личности като Ботев и Левски е недопустимо. “Няма нищо лошо в същинския Марксизъм и затова не е лошо, че Ботев е бил комунист. Аз и мои приятели непрекъснато ще работим затова да се пази паметта на великите българи”, посочи още историкът.


Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!