София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ивайло Мирчев: Радев свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка

„Николай Денков и Мария Габриел се справят доста добре с управлениетo''

2 месецаПолитика 23 Марияна Стойчева

,,Радев беше избран като „генерал от НАТО" за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. Това каза народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България" Ивайло Мирчев.

„Николай Денков и Мария Габриел се справят доста добре с управлението. Нямам никакво съмнение, че тя ще бъде следващия премиер. Не мисля, че някой мисли за нещо такова. Имаме план, работим по него“, отбеляза Мирчев. 

Той допълни, че постигнатото с Шенген е заслуга и на Денков, и на Мария Габриел.

,,От 2011 година отговаряме технически за критериите за Шенген, но не влязохме в Шенген. По-скоро ще се случи влизането в Шенген по въздух“, добави Мирчев.

„Четири дни преди Коледа трябва да сме приключили с Конституцията. Като президент Радев обяви преди две години, че има готова Конституция и предложения за промени и ще ги покаже пред парламента. Той очевидно няма такива. Това се използва като аргумент – какъв е бил рейтингът на парламента. Той е такъв от 30 години. Радев беше избран като „генерал от НАТО“ за президент. Сега свали натовския камуфлаж и виждаме руската му рубашка. С промените в Конституцията искаме да прекратим възможността един човек да преправя курса на страната, както това свършиха служебните правителства на президента“, подчерта Ивайло Мирчев.

Според него основните решения трябва да бъдат взимани в Народното събрание.

„Не сме тук да се сърдим. ДАНС не работи по никакъв начин по отношение на руското влияние. В момента се спират разследвания, насочени към руското влияние. Това не е добре. Това е причина да искаме да реформираме службите“, коментира депутатът от ПП-ДБ.

„В момента регулаторите са зависими от политици. Партиите трябва да имат глас при назначаване на хората в регулаторите, но не да бъдат назначавани партийци, а за да казват – този става и този не става. Трудно е, когато видим един кандидат, че си е взел апартамент в центъра на София за 30 хиляди лева, ни е трудно да повярваме, че когато започне да управлява в НЗОК, ще има коректен подход. Затова е отговорността на партиите. Партиите ще понесат отговорност, че независими специалисти ще влязат там“, каза още Ивайло Мирчев.

Снимка: БГНЕС