София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Издирването на Емил Боев от Перник: Властите и доброволците сменят тактиката

Вижте подробностите

пропускане
4 дниОбщество 465

Вече 6 дни няма и следа от изчезналия по време на фестивала "Сурва" в Перник Емил Боев. Властите и доброволците взеха решение да сменят тактиката на издирване на Боев.

"Отправяме апел към хората в Перник - да ни съдействат в издирването, тъй като започваме да търсим Емил във всеки блок, включително в мазетата. Издриваме само в часовете между 10 и 22 часа, за да не притесняваме хората през нощта. Придружават ни екипи на полицията и пожарната”, споделя брат му Мартин Боев.

Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията. Това потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров:

"Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда", посъветва кметът на Перник