Начало Новини Предавания На живо

Изнасилвачът и убиец от село Сотиря - с предишни прояви на насилие

Лежал е в затвора

Изнасилвачът и убиец от село Сотиря - с предишни прояви на насилие

Лежал е в затвора

9 месецаКрими 54 Боряна Райчева


"Вчера около 14 часа е поличен сигнал на 112 за малко момиченце, което е в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите то малко по-късно е починало", това заяви главният секретар на МВР Иван Иванов.


Той допълни, че веднага след това е започнало издирване на извършителя и че има лице от района, което е заподозряно. За съжаление не е задържан. Забелязан в наоколо и действията по издирването му продължават, като поясни, че към момента Мартин е основният и единствен заподозрян за бруталното престъпление.

"Въпросният заподозрян не е въоръжен. Нямаме данни да е агресивен, но в предвид състоянието му призоваваме хората да бъдат внимателни, ако го забележат и просто да ни уведомят веднага, за да може да реагираме", призова главният секретар на МВР.

Той поясни, че срещу Мартин и преди е имало сигнали за предишни прояви на насилие спрямо деца. От МВР поясниха, че мъжът е безработен, саможив човек, асоциален и в много тежко финансово положение. Няма работа, няма образование, няма приятели и е осъждан за блудство към негова близка. Лежал е в затвора през 2017 година. Тогава Мартин и жертвата му били около 16 годишни.

Майката на Мартин признала на униформените, че той има голям страх от куче. Много бързо е тръгнал. В себе си не е имал пари или храна.

Униформените бяха категорични, че днес Мартин ще бъде заловен.