София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ИЗСЛУШВАТ МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО

ВСС ще изслуша Христо Иванов относно председателя на Върховния касационен съд
6 годиниПолитика 92 Боряна Райчева

Висшият съдебен съвет ще изслуша министъра на правосъдието Христо Иванов относно изказването му, че изборът на председател на Върховния касационен съд е предрешен. За поста са кандидатирани заместник-председателят на Върховния касационен съд Павлина Панова и съдията от Върховния административен съд Лозан Панов.
Припомняме, че след претърпян пътен инцидент Лозан Панов се отказа от процедурата за Съдия номер 1, но по-късно се съгласи да продължи. Павлина Панова вече беше кандидат за председател на ВКС през есента на 2014 г., но тогава не получи необходимите гласове, за да бъде избрана.
Заседанието е извънредно и е свикано от самия министър. На него ще бъдат обсъдени и писмата на съдиите от Софийски градски съд и Софийски районен съд, с които поискаха оставката на ръководството на Софийски градски съд, заради скандалите около разпределението на делата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!