София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

ИЗВЪНРЕДНО: Уволниха шефа на Военна полиция в Пловдив заради инцидента в Чешнегирово

От МО излязоха с официална информация за инцидента със ст. лейтенант Тодор Манчев
12 мКрими 986 Николай Парашкевов

От министерството на отбраната излязоха с официална информация за инцидента със ст. лейтенант Тодор Манчев.

В съобщението пише, че вчера в спално помещение в района на полигона "Ново село" той е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана.

Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му.

"Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор", пише още в съобщението.

От министерството коментират и обвързаността на случая с нахлуването на командоси в цех в село Чешнегирово.

"След проведена служебна проверка на служба "Военна полиция  – Пловдив", двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения", съобщават от мнистерството.

От там уточняват, че със заповед на министъра на отбраната от 15 юли т. г. са освободени от военна служба директорът на служба "Военна полиция" – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

"Продължава проверката на служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив", гласи официалното съобщение на Министерството на отбраната.

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!