София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Жертвата на отравяне с Новичок съди Русия

Британецът ще иска шестцифрено обезщетение

10:59 ч. 23.09.2019 г.Крими 11

Британецът Чарли Роули, жертва на отравяне с веществото Новичок, планира да заведе дело срещу Русия, за да поиска шестцифрено обезщетение.
Роули загуби приятелка си Дон Стърджъс и беше в кома две седмици. Мъжът наел адвокат за щетите, които е понесъл, пише The Mirror.
Искам справедливост - заявява британецът. Според адвоката двойката станала невинна жертва, случайно попаднала в „кръстосания огън“ в Солсбъри.
„Чарли продължава да страда от сериозни странични ефекти от погълнатото вещество. Но той казва, че е най-притеснен от разкриването на истината “, добави защитникът на жертвата. На 5 март бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание в Солсбъри и бяха хоспитализирани с отравяне с неизвестно вещество, което впоследствие определиха като нервен реагент с руски произход. Организацията за забрана на химическите оръжия заключи, че британските власти правилно са идентифицирали веществото, с което Скрипал е бил отровен, и са потвърдили руския произход на Новичока.