София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Първи тестове върху хора на ваксина срещу ебола

ЖЕРТВИТЕ НА ЕБОЛА ДОСТИГНАХА 8 200 В ЗАПАДНА АФРИКА
7 годиниЗдраве 16 Боряна Райчева

Броят на жертвите на вируса ебола достигна 8220 души в Западна Африка, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от ТАСС.
Всички случаи на заболяване се отнасят до трите страни от Западна Африка - Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.
20 712 души са се заразили, показва статистиката.Засега най-малко са жертвите и заразените в Гвинея..В Либерия от вчера броят на жертвите е нараснал с 56, а на заразените - с 67 души.
Случаи на ебола са отбелязани и в Мали, Нигерия, Сенегал, Испания и САЩ. В повечето от тези страни броят им не надхвърля десетина души. Изключение е само Нигерия, където са се заразили 20 души, осем от които са починали.
Междувременно вчера американската компания "Джонсън енд Джонсън" съобщи, че е започнала първите тестове върху хора на своята потенциална ваксина срещу вируса ебола.
Изследванията се провеждат в британския университет в Оксфорд и ще преминат в три фази, преди медикаментът да получи разрешение да се пусне на пазара. Засега тестовете се провеждат върху 72 -ма пациенти, като намеренията на компанията са до април да бъдат произведение 400 000 дози от ваксината.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!