София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Кабинетът одобри Стратегия за дейността на Българската банка за развитие

Министерският съвет проведе заседание
12 мПолитика 260

Правителството одобри Стратегия за дейността на „Българската банка за развитие” АД 2021-2023 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

През новия програмен период Групата на ББР ще следва публичната и правителствена политика за възстановяване на бизнеса и икономиката от кризата с пандемията от COVID-19. Стратегическите приоритети на Групата ще бъдат префокусирани и насочени към по-бързото възстановяване на МСП и рестарт на икономиката след коронакризата.

„Българска банка за развитие” АД ще продължи подкрепата за зелена и кръгова икономика, финансирането на проекти за чиста енергия, енергийна ефективност, зелен транспорт, повторно използване на ресурси и за запазване устойчивостта на природните ресурси, както и развитието на пътната инфраструктура и на модерна смарт инфраструктура за транспорта.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!