София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Как да вземаме важните решения като на игра?

Европейски проект, под формата на пътна карта, помага да си отговорите на трудните въпроси

18:25 ч. 26.01.2020 г.Общество 569

“Имам малък семеен бизнес - къща за гости, която искам по някакъв начин, по-атрактивен, нов и модерен, да мога да я презентирам.”

За да помогнат за решаването на точно такъв тип проблеми като този на Диана, преди около година, Ния, заедно със свои колеги от България, Гърция и Словакия, създават иновативен проект, включващ наръчник за работа с възрастни, карти за планиране с картинки на тях и настолна игра, имитираща изкачването на планински връх. Идеята е малкото, разпечатани бройки от настолната игра, която не се продава, да бъдат дадени на представители на Агенцията по труда и други експерти, желаещи да съдействат на хората за личностното им развитие.

“Целта, която ние искаме да я постигнем, можем да я погледнем като едно тръгване на планина, за да изкачиш един връх, защото си подготвяш раницата, вземаш нещата и уменията, които можеш, планираш стъпките си занапред. Понякога можеш да срещнеш трудности, друг път - не, но ако има такива, трябва да се справиш с тях. Накарая след като постигнеш целта, вече си зареден и искаш да хванеш към следващия връх.”разказва още Ния.

Независимо колко висок обаче е върхът, който сме си избрали, изкачването му винаги започва със смелостта да направиш първите стъпки.

След поставянето на краен срок за реализирането на мечтата, тя  се преоблича в дрехите на целта, което обаче не пречи върху нея да продължават да хвърлят сенките си, страховете, отглеждани с години.

Колкото и да е голяма тази сянка обаче, не бива да спираме да вървим, накъдето ни води сърцето, разбърквайки така, дадените ни от живота карти, с надеждата, че в края ще изкачим Еверест, от височината на който, светът е красив и цветен.