София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Калина Константинова: АДФИ откри десетки нарушения в "Български пощи"

"Докладът ще бъде готов до края на юни", заяви зам.-министър председателя по ефективно управление
16 сПолитика 260 Николай Парашкевов

Агенцията "Държавна финансова инспекция" е открила над 30 нарушения в управлението на "Български пощи" ЕАД.

"Докладът ще бъде готов до края на юни", увери вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

Уволненото ръководство на "Български пощи" не е освободено от отговорност, поясни тя.

Целта на новото ръководство на държавното предприятие е пълна стабилизация и превръщането му в единен център за административно обслужване.

Калина Константинова обясни, че няма притеснение за изплащането на заплатите на служителите в българските пощи.

"Последната преоценка на имотите е направена през 2001 г. преди повече от 20 г. И оттогава не са актуализирани цените спрямо пазарните стойности на имотите. Това от една страна е довело до ощетяване на бюджета от гледна точка на дължими данъци. Базата в центъра на Пампорово е отдадена за 86 стотинки на квадратен метър или 2 лв. на стая във висок сезон. Това, което е в моите правомощия, е да сезирам съответните органи, да направят дължимото и възможното по закон, така че виновните лица за състоянието на "Български пощи" към момента да понесат своята отговорност", поясни Константинова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!