София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Калоян Паргов: За 15 г. ГЕРБ не реши проблема с водоснабдяването и канализацията в София

Той даде пример с трасетата в кв. „Модерно предградие“ и част от селата около Северната дъга
2 мПолитика 253 Николай Парашкевов

В рамките на Плана за възстановяване и устойчивост и на тази политическа сага, която се разиграва през последните месеци по отношение на различни проекти, които трябва да влязат в него, групата на „БСП за България“ работи за това, да има максимално представителство на проекти на София в него, но крайното решение за това е на Министерския съвет. Това не е повод да правим декларации, с които да търсим политически дивиденти ,това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов по повод декларация на групата на ГЕРБ-СДС в СОС за отпадането на Програмата за изграждане/доизграждане/реконструкция на водоснабдителни и канализационни системи от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Каква е причината Столична община да подаде проекти към Плана за възстановяване и устойчивост? Защото собственото ви правителство, премиер и министри не отпуснаха на Софийска община 200 млн. лева и вместо да получим 350 млн. лева, получихме 142 млн. лева? И вие започнахте да търсите решения през Плана за възстановяване и устойчивост. Затова вината си е ваша, не на БСП, нито на президента“, обясни Паргов.

„В последните 15 г., в които вие сте управляващи, въпросът с водоснабдителни и канализационни системи можеше да се реши на всяко равнище в държавата“, заяви председателят на БСП-София.

Той даде пример с канализацията в кв. „Модерно предградие“ и част от селата около Северната дъга, за която лично се е борил, но само са се сменяли крайните срокове за изпълнение.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!