София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каменаров: "БНТ е най-свободното място"

Шефът на телевизията отказа да коментира казуса "Валя Ахчиева"
пропускане

Каменаров: "БНТ е най-свободното място"

Шефът на телевизията отказа да коментира казуса "Валя Ахчиева"

1 годинаОбщество 14 Боряна Райчева


"БНТ е най-свободното за изказване място." Това заяви пред "Евроком" шефът на медията Константин Каменаров малко след края на поредното отложено днес съдебно заседание срещу него в опит да получим коментар по темата "Валя Ахчиева".
 
Припомняме, че в края на февруари разследващата журналистка оспорва пред съда наложеното й дисциплинарно наказание-предупреждение за уволнение.
 
Според Ахчиева наказанието е опит да  бъде възпрепятствана  да извърши проверка в независима лаборатория  и да докаже, че въпросният цимент е незаконен.
 
В официален отговор преди дни пък от БНТ съобщиха, че причината за наказанието на Ахчиева е свързано с дадени от нея проби в лабораторията,  за които на медията е издадена фактура от 960 лева, като журналистката не била съгласувала този харч с ръководството предварително. 
 
В становището на телевизията се посочва и че след подаден сигнал до тях във връзка с дейността на водещата, те са сигнализирали Върховна касационна прокуратура.Ето кака коментира всичко това Константин Каменаров.
 
Разширен материал по темата очаквайте този петък от 20:00 часа   в предаването "Евродиков" по телевизия "Евроком".