София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каракачанов: 47 милиона евро. Толкова е стойността на подареното от България оръжие на Украйна

''Явно обаче и това не стига, а се подготвя и нова помощ''

1 месецПолитика 13 Кристияна Стефанова

''47 милиона евро. Толкова е стойността на подареното от Българската армия оръжие на Украйна, похвали се Тодор Тагарев. Явно обаче и това не стига, а се подготвя и нова помощ. Тагарев изхленчи, че „Критиките срещу мен пречат на това да се прати помощ. Тези перманентни атаки от всички посоки не ми позволяват да си върша работата“. Явно не е свикнал да го критикуват. Няма и как, след като казва „да“ още преди да е дошла заповедта.
Винаги съм си мислел, че един министър на отбраната трябва да се хвали с това, което армията е придобила по негово време като въоръжение. Сега обаче имаме министър, който се радва като раздава, директно от складовете. Без пари, без компенсация без нищо.
 Помните ли как умно-красивите постоянно се подиграваха на армията, че няма въоръжение, че е оръжията са стари и прочие. А сега ги раздават поголовно и безотговорно. Помните ли как обещаваха, че срещу старото оръжие ще получим ново? И какво сме получили? Получили сме изпразнени складове и намалена боеспособност. Плюс стари машини Страйкър, които платихме на тройна цена.
 Изпразването обаче върви и с поголовно дрънкане на оръжие от страна на НАТО и нашите папагали от сглобката. Ами ако наистина НАТО влезе в конфликт с Русия? Кака ще защитим България? С празни складове и голи като пушки! И какво ще направят тогава най-големите войнолюбци? Директно ще хванат самолета от жълтите павета за Брюксел или слънчева Калифорния!
 Това е грижата за армията ни от некоалицията!''
Това написа председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във ''Фейсбук''. 
СНИМКА:БГНЕС