София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Каракачанов: Импийчмънт на президента няма да се случи, в парламента има здрав разум

"Мисля, че ген. Стойков е професионалист"

Каракачанов: Импийчмънт на президента няма да се случи, в парламента има здрав разум

"Мисля, че ген. Стойков е професионалист"

3 месецаПолитика 15 Боряна Райчева


Ситуацията между президента и правителството звучи като политическа престрелка, което не е хубаво. Импийчмънт на президента няма как да се случи, в парламента има достатъчно здрав разум. Това заяви министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов във връзка с решението на политическа партия ГЕРБ да не подкрепи процедура по импийчмънт. 

Каракачанов коментира, че никога не си е позволил да използвам армията за политически цели. И няма да позволя да бъде използвана. Армията е институцията, която е деполитизирана, не защото така е "кефнало" на създаделите на институциите, а защото така е редно, категоричен е военният министър. 

Ген. Стойков беше един от хората, които понесоха най-много тежест при сключването на договора за F-16. Мисля, че ген. Стойков е професионалист, изказа мнение Каракачанов, като допълни, че  според началника на отбраната ген. Боцев няма данни за извършено престъпление. Никой не е хвърлял петно върху ген. Стойков, за да бъде чистено името му, заключи министърът на отбраната.