София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Кардамски разкри: БСП не подкрепя изцяло Радев, партията първо ще номинира кандидати

Бившият пиар на социалистите с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
57 сПолитика 4434

Подкрепа от БСП за Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент има, но не точно, защото подкрепата е по чл. 33 и чл. 41, по определени точки от устава на БСП. Това означава, че за да се стигне до номинация ще бъдат издигани имена за кандидат за президент и вицепрезидент от всички конференции на БСП в страната тепърва. Това коментира бившият пиар на социалистите Валентин Кардамски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Колегите журналисти не са погледнали прессъобщението на сайта на БСП, където в последния абзац е написано как се подкрепят Радев и Йотова за втори мандат, защото там пише по кои членове на устава. Отварянето на устава сочи, че тепърва ще се преминава през номинации за имена и няма да се изненадам номинациите на Нинова да са много повече за президент, отколкото тези на Румен Радев", обясни той.

"По тези членове на устава тепърва ще се минава през номинации, а освен това тепърва ще бъде сформирана комисия, която всъщност ще гледа работата им и тяхното одобрение. Няма категорична и ясна подкрепа за Радев и Йотова. Подкрепата е наполовина", каза още Кардамски.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!