София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Казусът със заплахите срещу електроннния министър: Тошко Йорданов ще бъде разпитан

Образувано е досъдебно производство за натиск върху министър Йоловски

54 сПравосъдие 324 Иванина Игнатова

Депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов ще бъде разпитан по казуса с отправените заплахи срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски за обществени поръчки.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство за престъпление по служба срещу длъжностно лице от Министерството на електронното управление, в хода на което се разследва и упражняван ли е натиск към длъжностни лица.

От държавното обвинение обясниха, че на министър Йоловски е назначена охрана заради събраните данни и казаното от него, по отношение на отправяни му заплахи.

Два дни преди първия тур на местните избори, председателите на парламентарните групи на ГЕРБ Десислава Атанасова и на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заявиха, че Йоловски e съобщил за оказан му натиск от Кирил Петков и от депутата от "Демократична България" Божидар Божанов. Стана ясно и, че министърът на електронното управление и семейството му са с охрана.

Снимка: БГНЕС

По-късно съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отрече да е оказвал натиск върху министъра на електронното управление за обществени поръчки.