София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Харалан Александров: Протестите не постигнаха целта си

Според социалния антрополог коронавирусът е довел до регрес в обществото
22 сОбщество 655 Златина Петкова

Протестите от лятото не доведоха до желаната цел. Започна интересен диалог, който ще се развива, посочи Харалан Александров и постави акцент на темата за морала, която се е актуализирала”, това заяви перд БНТ социалният антрополог Харалан Александров. 

По думите му, политиците са си дали сметка колко крехка е политическата ни цивилизованост. Позициите на президента Румен Радев пък не били неочаквани, тъй като от началото на мандата си държавният глава бил алтернатива и опозиционна сила.

Александров коментира и кризата в света, предизвикана от коронавируса, като заяви, че се намираме в епицентъра на голямо човешко бедствие. ”Конспиративните теории идват, за да си върнем усещането за контрол, по думите му, а е по-тежко да си признаем, че природата е по-силна. Коронавирусът довел до регрес в обществото. Връх взеха страхът, омразата и нагонът за власт”, подчерта антропологът и допълни, че сме загубили най-ценните постижения на нашата цивилизация - способността да водим спокоен разговор, да мислим и да дебатираме.