София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Христо Иванов: "Демократична България" трябва да има своя кандидат за президент

Той отказа да назове кандидата за президент заради липсата на окончателно решение в коалицията
2 мПолитика 530 Николай Парашкевов

"Демократична България трябва да има своя кандидат за президент и той трябваше да бъде обявен максимално рано", това заяви съпредседателят на партията Христо Иванов пред "Свободна Европа".

"Само, че се оказа, че имаме безпрецедентна ситуация, в която се съвместяват парламентарни и президентски избори. При нея хора, които биха гласували за нас на парламентарните избори, биха гласували за Радев", уточни той.

"Целта ни е да убедим хората да гласуват за "Демократична България и нейната парламентарна листа", категоричен е Христо Иванов.

"Отнасяхме се сериозно към това, че с третия мандат трябваше да има правителство в предишния парламент. След това имаше период, в който не беше ясна датата за изборите и какви са точно намеренията на Асен и Кирил и затова политическата картина се избистри доста бавно", допълни той.

"Имаме доста варианти, които обсъждаме и водим сериозна дискусия в коалиционите органи, но няма да е правилно да казвам каквото и да е преди да е взето някакво окончателно решение", категоричен бе Христо Иванов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!