София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Христо Иванов допуска възможност за разговори с „Има такъв народ“

Според депутата е нужно успокоение
20 сПолитика 305 Николай Трифонов

СНИМКА: "БУЛФОТО"

Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов допуска възможност за разговори с парламентарната група на „Има такъв народ“ във връзка с консултациите за съставяне на правителство с мандат на "Продължаваме Промяната".

"Когато говорим за парламентарната група на „Има такъв народ“, ние смятаме, че си струва да се проучи тяхната готовност, заяви той.

"Искам да припомня, че когато г-н Трифонов обяви напускане на коалицията, това беше нашият призив – да се върнем на масата за разговори. Мисля, че отговорното поведение е все пак да опитаме да бъде излъчено управление, за да не причиняваме допълнителни сътресения на страната", добави Иванов, цитиран от БТА.

Според него е нужно успокоение. Той призова президента „да влезе в ролята на посредник“, а не „просто да изкара един бърз спринт на конституционния терен“ с връчването на мандатите и консултациите за съставяне на кабинет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!