София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Кметът на Елин Пелин: Общината е интересна за инвеститорите заради нашия мениджмънт

Инж. Ивайло Симеонов коментира, че са интересна община за инвеститорите
9 мОбщество 232 Ивана Иванова

Елин Пелин е единствената община, която има две магистрали на територията си: една подбалканска линия, както и бързата връзка между северната тангента и южната дъга, която определено ни обособява като много интересна за инвеститорите, вследствие и на нашия мениджмънт, предпочитана община. Това коментира кметът на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов в ефира на "Делници".

Той коментира и програмата за подпомагане на раждаемостта. "В това отношение сме може би първенци. Това, което общинският съвет гласува е програмата за стимулиране на раждаемостта, която е наистина сериозна. Суми от 1000 лева, 2000 лева и за всяко следващо дете 4000 лева, са съобразени с качество на живот, образование на децата, отношение на родителите към социума, в който се развиват децата така че винаги сме гледали на тези средства като стимул", допълни кметът.

"Един от основните проблеми на общините е комуникацията с централната власт и по-специално финансовата децентрализация. Последните 7-8 години ЕС фокусира препоръките си в посока на това местните власти да създават местни политики, които да спрат тази глобализация и преселването към по-големите населени места. В същото време повечето от кметовете, вследствие на териториалното разпределение и спецификата на региона, сме пуснати на пистата за състезания, но за съжаление с вързани крака и ръце. Моят призив към централните власти винаги е бил да дадат тази възможност на местните власти да могат да създадат реални местни политики и да създадат реален мениджънт, който да хората в съвремието очакват да видят все повече и повече в местния градоначалник", каза още Симеонов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!