София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Кметът на Перник: Някои от доброволците смятат, че Александър е “медицинско чудо”

Очаква се съдебно-медицинската експертиза

34 сОбщество 230 Кристияна Стефанова

Александър беше открит в събота от доброволци в местността "Червена могила" в областта на Радомир на около 7 км от мястото, където изчезна. 

Операцията продължи 8 денонощия. В нея се включиха полицаи, планински екипи, психолози и множество доброволци.

По случая започна досъдебно производство. Очаква се и съдебно-медицинска експертиза. 

Разследващите проверяват и версията дали Александър не е бил отвлечен.

“Никой още не може да повярва. И днес като се събудих имах едно тягостно чувство, че започва поредния ден, в който ще е мъка. За радост не е така. В събота атмосферата в Перник беше невероятна. Не помня толкова усмихнати хора на едно място”, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.

Според него хората са разделени. Някои от тях мислят, че детето е или “медицинско чудо”, или някой му е давал храна и вода, предаде НОВА.

“Моите съграждани показаха как трябва да се работи в едно здраво общество. Този синхрон между държава и доброволци рядко се вижда”, допълни още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!