София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Коларов, СЗБ: Пускат всички бизнеси, с изключение на заведенията. Това е дискриминация (ВИДЕО)

Ресторантьорите организират национален протест на 27-и януари
18 мИкономика 675 Ивана Иванова

Вече повече от месец колегите ни от ресторантите на хотелите работят и имаме все по-малко и по-малко заразени от коронавирус. Картинката е тъжна, защото това са съдбите на стотици хиляди хора, които са лишени от конституционното си право да работят. Това каза председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов в ефира на "Делници".

"Най-вероятно ще има нова заповед, която най-вероятно ще бъде прочетена на брифинга на 28-и в четвъртък, предполагам. Неслучайно ние сме обявили нашия протест в сряда - 27-и, за да дадем една последна възможност да се съобразят с нас, защото с оглед на последните днешни решения, от които става видно, че се пускат всички бизнеси, с изключения на заведенията. Молове, фитнеси, училища, танцови школи. Това е дискриминация", допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!