София 14 °C
Велико Търново 15 °C
Пловдив 18 °C
Варна 12 °C
Бургас 14 °C
Начало Новини Предавания На живо

Конгресът на БСП прие декларация "Промяна за България! Сега“

Според социалистите основна вина за проблемите носи партия ГЕРБ

Конгресът на БСП прие декларация "Промяна за България! Сега“

Според социалистите основна вина за проблемите носи партия ГЕРБ

5 мЕвроком 763


Делегатите на 50-ия конгрес на БСП конгреса приеха политическа декларация "Промяна за България! Сега“. За“ декларацията гласуваха 569 делегати, „против“ – 2, и „Въздържали се“ – 0, с което тя бе приета.

В политическата декларация се отчита, че след 30 години преход, извършен в Блъгария по каноните на крайния неолиберализъм, някои проблеми се оказват во ще по-остра и тежка форма.

„Основна вина за това има и наложеният в течение на десет години порочен модел на управление на Бойко Борисов и оглавяваната от него лидерска партия ГЕРБ“, отчитат още социалистите.

В декларацията се посочва, че БСП е естественият носител на промяната, както и че партията е единствената значима политическа сила, която не е влязла в колаборация с вредното, мафиотско управление на превзетата държава, олицетворявано от Бойко Борисов.

В документа се обръща внимание на алтернативата на БСП „Визия за България“, както и целите на партията, сред които възстановяване на конституционния ред, провеждане на свободни и честни избори, възстановяване на нормалните иконоически отнишения и възможности.