София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Константин Павлов: Голямата ми мечта е районите в София да станат самостоятелни общини

Каза кметът на район "Лозенец"

9 сПолитика 114 Златина Петкова

"Трябва да се наблегне на градския транспорт в София", каза кметът на район "Лозенец", който беше гост в предаването "Делници" с водещ Николай Колев.
Павлов коментира проблема с презастрояването в столицата. По думите му всеки кмет трябва да има силите да отстоява правото на хората да живеят сред повече зеленина, но в същото време да намира начин да не се ощетяват собствениците.
Павлов спомена, че утре предстои отриването на чешмата, построена в памет на журналиста Милен Цветков, който беше убит на пътя от пиян и дрогиран шофьор.
Кметът на район "Лозенец" беше категоричен, че ще се бори за по-голяма децентрализация. "Ако получим повече финансиране, капацитет и правомощия, то ще можем и да правим повече за хората. Моята голяма мечта е районите в София да станат самостоятелни общини", каза Павлов.