София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Костадин Ангелов: Не знам на министър Стойчо Кацаров кой му вярва още в България

Бившият здравен министър продължава срещу Кацаров
31 сЗдраве 292 Мирослав Митков

"Не знам на министър Стойчо Кацаров кой му вярва още в България", така бившият здравен министър в кабинета "Борисов"3 Костадин Ангелов отговори на журналистически въпрос в парламента дали е вярно, че страната ни е изпуснала срока да участва в обща поръчка на ЕС за лекарство срещу COVID-19.

България ще има това лекарство, увери той.

Поводът за въпроса са публикации в медии, в които се цитира съобщение на Европейската комисия от сряда, в което се казва, че е подписала обща обществена поръчка за препарата сотровимаб на "Глаксо Смит Клайн" /GlaxoSmithKline/ и "ВИР байотекнолоджи" /VIR biotechnology/.

Въпреки, че здравното министерство е препоръчало медикаментът на "Глаксо" да се поръча още на 24 февруари 2021 г., Министерският съвет е разрешил това едва на 17 март. Срокът за участие в общата поръчка, организирана от Еврокомисията, е бил до 12 март.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!