София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Костадинов обяви: Отказах се от депутатския си имунитет, за да се защитя в съда

"С въвеждането на извънредно положение няма да се реши проблемът с вирусната епидемия"
2 мПолитика 1881 Ивана Иванова

Те не са страхливи, а дължат постовете си и своите на страха на хората, които се страхуват да не загубят работата и препитанието си". Така коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във връзка с първото си обръщение към депутатите от парламентарната трибуна пред БНТ.

Той каза, че още в петък е внесъл в деловодството на НС искане за отказ от имунитета си, за да може да отиде в съда и да се защити във връзка със заведеното срещу него дело за всяване на паника и смут.

"Това, което казах тогава е, че с въвеждането на извънредно положение няма да се реши проблемът с вирусната епидемия, а че с подобни действия българското правителство създава паника и психоза. това, което призовах аз, беше да не се поддаваме на паника и психоза. Вируси е имало и винаги ще има и няма нужда да се затварят цели държави затова, че се е появила поредната грипна епидемия", заяви той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!