София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Костадинов за пребития Пендиков: Пряко или косвено е инспирирано от председателя на ВМРО-ДПМНЕ

"Македония винаги е доказвала, че тръгне ли по линия на противопоставяне с България, е готова да стигне докрай"

пропускане

"Стево Пендаровски е човек, който е излъчен от партията, която в момента е основния двигател на антибългарските процеси в Македония. Ние получихме информация, че това, което се е случило в Охрид, до някаква степен е пряко или косвено инспирирано от председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който е основният двигател на антибългарските изстъпления", заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ако се окаже, че това е вярно, въпреки че трудно бихме могли да го докажем, на практика говорим за може би първата по големина партия в Македония, защото тя е опозиционна сила, но според някои социолози в момента е по-влиятелна от управляващия Социалдемократически съюз“, каза Костадинов.

Според него Македония винаги е доказвала, че тръгне ли по линия на противопоставяне с България, е готова да стигне докрай.

„Големият въпрос е докъде може да стигне България“, смята председателят на „Възраждане“.