София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Костадинов: Здравеопазването не може да бъде боксова круша от политически мераклии

"Обърнахме тенденцията по отношение на излекувани-потвърдени"
10 сЗдраве 583

Заповедта на разпускането на НОЩ не е от сега, а от 26 февруари. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов. Нека политиците не се опитват да правят политика от това, защото здравеопазването не може да бъде боксова круша от политически мераклии. Този Щаб е напълно логично да бъде разтурен след края на мандата на това управление. 

Обърнахме тенденцията по отношение на излекувани-потвърдени, с над 3000 души са повече излекуваните. Това заяви по време на брифинг здравният министър в оставка Костадин Ангелов. 

11 място сме по заболеваемост в Европа и 4 място на Балканския полуостров за последните 14 дни. По отношение на смъртността сме на 2 място в ЕС след Унгария, отново на 2-ро на Балканския полуостров, след Северна Македония, информира доц. Ангел Кунчев. 

Оформя се спад на заболеваемостта, вървим към края на третата вълна на пика. 

По-малко заболеваемост, но по-висока смъртност. За ЕС има леко понижаване на случаите. 

324 090 дози ваксини ще получим от пфайзер за месец април.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!