София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Красимир Вълчев: 24-ти май е най-истинският и духовен български празник

"Говорим за личностно развитие. Да ги научим да бъдат, а не само да имат"
25 сОбщество 268

24-ти май е най-истинският и най-български празник. Това каза за Радио „Фокус“ бившият министър на образованието и науката Красимир Вълчев. Според него в този празник има най-много вяра и оптимизъм за бъдещото. Въпреки че тържествата ще са ограничени, заради пандемията от COVID-19, те ще се проведат в много по-голяма степен отколкото миналата година. Според Вълчев най-ценното в образованието е потребността децата да бъдат развити като личности.

„Говорим за личностно развитие. Да ги научим да бъдат, а не само да имат. Днес най-голямото предизвикателство на образователната система и на духовността в живота е преборването с консуматорството, с притежателските нагласи. Да научим децата, че могат да имат щастлив, смислен и по-пълноценен живот, ако четат повече и ако посещават исторически обекти и като цяло да заложат на образованието си“, каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!